Steep Expectations

Steep Expectations

Feature 13611147 | © living4media / Maulini, Pier | 33 images

This hillside home made of wood offers awe-inspiring views & sleek interiors; IT

This unique home is located in Val Bedretto, at the south-west end of the village, and serves as a secondary residence. The house's design is very much dictated by its location on a steep hillside. The architects have mastered this challenge by building up high from a relatively small foundation. The materials are reminiscent of those in the village: concrete to mimic natural stone for the base; wood for the above-ground construction, both inside and out; and more contemporary sheet metal for the roof.

Details
Feature No.: 13611147
Number of images: 33
Text: Text written upon request (700-1000 words, English)
Photographer: © living4media / Maulini, Pier
Architect: Baserga Mozzetti Architetti
Topic: Interiors
Rights: Worldwide first rights available upon request, except in IT
Restrictions: not available in IT
Model Release: not required
Property Release: There is not yet a release available. Please contact us before usage.
Prices: On request. Please contact us for a quote.
Ordering: Please contact us for high res and texts.

All images in this feature (33)

Image no.: 13611148 Image no.: 13611149 Image no.: 13611150 Image no.: 13611152 Image no.: 13611151 Image no.: 13611153 Image no.: 13611154 Image no.: 13611155 Image no.: 13611158 Image no.: 13611156 Image no.: 13611157 Image no.: 13611159 Image no.: 13611160 Image no.: 13611161 Image no.: 13611162 Image no.: 13611163 Image no.: 13611164 Image no.: 13611165 Image no.: 13611166 Image no.: 13611167 Image no.: 13611169 Image no.: 13611168 Image no.: 13611170 Image no.: 13611171 Image no.: 13611172 Image no.: 13611173 Image no.: 13611174 Image no.: 13611175 Image no.: 13611176 Image no.: 13611177 Image no.: 13611178 Image no.: 13611179 Image no.: 13611180

Keywords

Architect Designed House Architect-Designed House Architects House black Black Blackish Blackness Clean lines Clear line Contemporary Designer Style Energy efficiency Facade Fittings Fixtures Hillside Home story without people Indoor Inside Interior Decoration Light wood Made to measure Minimalist modern architecture New built New construction New House Newly built Newly built house Outside Panoramic Window Picture Window Staircase Stairs Stairway Studies Study three-storey Wood Wooden Wooden House

More features from this photographer

A Sign of the Times

Maulini, Pier | 35 images

Ancient stone is juxtaposed with warm modern wood in this clever restoration; IT

High-tech Hillside Home

Maulini, Pier | 41 images

Stunning views & sleek interiors come together in this magnificent villa; IT

Icy Wonderland

Maulini, Pier | 24 images

Rich wooden interiors meet sleek modern features in this stunning Swiss chalet

Old Foundations, New Approaches

Maulini, Pier | 41 images

A rural house in the heart of Le Marche has been deconstructed and remade; IT

;